utorak 30. novembar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Potpisani ugovori o tri kredita EIB

Potpisani ugovori o tri kredita EIB

BEOGRAD - Evropska investiciona banka (EIB) potpisala je s predstavnicima Vlade Srbije, Grada Beograda i Elektroprivrede Srbije (EPS) tri ugovora o kreditima u ukupnoj vrednosti od 325 miliona evra.

Ugovore s potpredsednikom EIB-a Darijem Skanapjekom potpisali su ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

Vlada Srbije je potpisala ugovor o kreditu od 195 miliona evra koji je namenjen izgradnji prve dve deonice autoputa između Niša i bugarske granice, na Koridoru 10. Grad Beograd je dobio kredit od 90 miliona evra za izgradnju pristupnica do novog mosta preko Save, kod Ade Ciganilije, koji bi trebalo da smanji saobraćajnu gužvu, zagađenje i buku u Beogradu.

"Elektroprivreda Srbije" potpisala je ugovor o kreditu od 40 miliona evra za nabavku digitalnih brojila sa daljinskim očitavanje, koja će pomoćiće smanjenju gubitka struje i povećati energetsku efikasniost. Evropska investiciona banka je u Srbiji od 2000. godine uložila tri milijarde evra, od čega u ovoj godini 700 miliona evra, zajedno sa današnjim ugovorima.