petak 26. mart 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Novi guverner iduće sedmice?!

Novi guverner iduće sedmice?!

BEOGRAD  - Premijer Mirko Cvetković najavio je da će Vlada Srbije do kraja sledeće nedelje nominovati novog guvernera Narodne banke Srbije (NBS).

On je u intervjuu Rojtersu  rekao da će novi kandidat verovatno biti imenovan u drugoj polovini sledeće sedmice, ali da bi parlamentarni proces njegovog imenovanja mogao da potraje dva ili tri meseca.

"Ne očekujem nikave izmene u NBS. Generalno verujem da je dobra politika ostaviti tržištu da reguliše kurs", rekao je premijer Srbije i dodao da je u svakodnevnom kontaktu sa Jelašićem tokom tranzicionog perioda do imenovanja novog guvernera.

Cvetković je dodao da su ljudi nervozni zbog nedavnih događaja u vezi sa kursom, ali ako pogledate šire i obuhvatite ne samo nekoliko meseci, nego godinu ili možda više od godine, videćete da ovo nije ništa dramatično.

On je izrazio oprezni optimizam u vezi sa stanjem srpske ekonomije i naglasio da je privreda izašla iz recesije posle šest meseci, te da je na putu da ostvari rast od dva procenta ove godine.

Cvetković je dodao da će Srbija možda da zabeleži manji budžetski deficit od četiri odsto, koliko je obećala Međunarodnom monetarnom fondu.

Agencije

 

Ključne reči: