petak 26. mart 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Neokleus na čelu Piraeus banke

Neokleus na čelu Piraeus banke

BEOGRAD - Piraeus bankarska grupa imenovala je Neoklisa Neokleusa za novog predsednika Izvršnog odbora Piraeus banke u Srbiji, koji će stupiti na dužnost odmah po dobijanju zvaničnog odobrenja Narodne banke Srbije.

Neokleus dolazi na ovu funkciju posle bogatog iskustva stečenog na vodećim rukovodećim pozicijama u oblasti bankarstva, finansija i faktoringa. Oktobra 2007. godine pridružio se Piraeus bankarskoj grupi, gde je veoma uspešno obavljao funkciju direktora Sektora za poslove sa privredom Piraeus banke na Kipru.

Pre ulaska u Piraeus bankarsku grupu, tokom 18 godina radnog iskustva u Kiparskoj banci, obavljao je rukovodeće funkcije u korporativnom bankarstvu, restrukturiranju plasmana, kreditiranju, faktoringu i mreži filijala, kako u Grčkoj, tako i na Kipru.

Do zvaničnog stupanja Neokleusa, na dužnost predsednika Izvršnog odbora Piraeus banke, ovu funkciju će obavljati Konstantinos Vajotis, član IO banke od 2006. godine.
Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Dimitris Frangetis, nastaviće karijeru u jednoj od najvećih bankarskih grupacija u matičnoj zemlji.