četvrtak 22. april 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Privrednici, kupite posrnule gigante!

MEHO OMEROVIĆ POZVAO DOMAĆE BIZNISMENE DA PATRIOTIZAM POKAŽU NA DELU

Privrednici, kupite posrnule gigante!

BEOGRAD - Meho Omerović, predsednik Odbora za rad i socijalnu politiku Skupštine Srbije, pozvao je domaće biznismene da patriotizam pokažu na delu i da, umesto pomoći u vođenju posrnulih srpskih preduzeća iz najnerazvijenijih opština, te firme kupe i u njih investiraju novac potreban za oporavak.
Omerović je u izjavi dostavljenoj Tanjugu poručio, kako kaže, tim bogatim ljudima da se ne može biti srećan ako je oko njih toliko nesrećnih.

- Oni moraju znati da su zahvaljujući ovoj državi stekli ogromno bogatstvo - kaže Omerović i podseća da su vredni i pošteni građani decenijama ulagali u preduzeća koja su oni kupili.
- Došao je red da svoj patriotizam pokažu na delu, ali ne ulaskom u upravljačke strukture firmi koje su na rubu propasti nego kupovinom istih i investiranjem u njih - naveo je on.
Omerović poručuje da će samo kupovinom posrnulih firmi iz najnerazvijenijih opština privrednici dokazati da im je stalo do Srbije i njenih građana, a ne do atraktivnih lokacija i firmi čije su zgrade u centru Beograda.
- Ako se toliko pozivamo na Rusiju, s razlogom, vreme je da ruski model vraćanja duga domovini zaživi i u Srbiji - kaže on i poziva domaće, kako kaže, tajkune da dokažu da vole Srbiju.