subota 20. novembar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > "Imlekovo" mleko od danas skuplje za 1,8 dinara

"Imlekovo" mleko od danas skuplje za 1,8 dinara

BEOGRAD - "Imlekovo" dugotrajno mleko od danas će biti skuplje za 1,8 dinara, a ostali mlečni proizvodi te kompanije za tri dinara, usled povećanja otkupne cene sirovog mleka.

"Imlek" je prošle sedmice saopštio da je sa svojim farmerima dogovorio novo povećanje otkupne cene mleka ekstra klase, na 32 dinara po litru, sa dotadašnjih 28,5 dinara. To će se, kako je navedeno, odraziti i na povećanje cene dugotrajnog mleka za 1,8 dinara, a ostalog asortimana za tri dinara.

Kompanija je istakla da "nastavlja svoju misiju obnavljanja sirovinske baze Srbije i osavremenjivanja grane mlekarstva u skladu sa standardima Evropske unije".

"Investicije od 50 miliona evra koje je kompanija sprovela na polju primarne proizvodnje omogućile su da 'Imlekovi' farmeri proizvode sirovo mleko evropskog kvaliteta", navedeno je u saopštenju.

Dan ranije, u četvrtak, 11. novembra tim povodom oglasilo se i Udruženje proizvođača mleka Srbije, koje je saopštilo da su proizvođači mleka postigli dogovor sa "Imlekom" o otkupnoj ceni sirovog mleka za novembar i decembar ove godine i dogovorili model fomiranja otkupne cene u 2011. godini. To udruženje takođe je saopštilo da je dogovorena otkupna cena od 32 dinara za litar sirovog mleka ekstra klase, za period novembar i decembar 2010. godine, kao i da je tokom pregovora dogovoreno da se otkupna cena sirovog mleka u 2011. godini dogovara kvartalno i usklađuje sa "najboljim evropskim prosekom".