sreda 17. novembar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > "Galenika" proizvodi kubanski lek "lipogal"

"Galenika" proizvodi kubanski lek "lipogal"

BEOGRAD - Farmaceutska kompanija "Galenika" a.d. potpisala je Ugovor o saradnji sa prestižnim kubanskim farmaceutskim Institutima i vodećim državnim kompanijama "Medikuba" i "Farmakuba", koje se bave uvozom i izvozom lekova, saopštila je ta farmaceutska kuća.

"Lipogal" (polikosanol), koji se prevashodno koristi za regulaciju nivoa holesterola u krvi i za poboljšanje cirkulacije, prvi je kubanski proizvod koji će za manje od mesec dana biti u svim apotekama u Srbiji, a vrlo brzo i u regionu", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će "Galenika" tokom sledeće godine početi sa izvozom proizvoda iz svog asortimana na teritoriji Kube i Južne Amerike, a najavljen je i zajednicki nastup sa Kubancima na tržištu Ruske Federacije i Zajednice nezavisnih država, piše u saopštenju.

Komentari

Samo su studije finansirane od strane Kubanske vlade "pronasle nekakav efekat"
Nezavisne studije nisu pronasle nikakav efekat tako da ne bacajte pare na lipogal.

Heiner K. Berthold, MD, PhD; Susanne Unverdorben, MD; Ralf Degenhardt, PhD; Michael Bulitta, Dipl-Stat; Ioanna Gouni-Berthold, MD (May 17, 2006). "Effect of Policosanol on Lipid Levels Among Patients With Hypercholesterolemia or Combined Hyperlipidemia". Journal of the American Medical Association 295 (19): 2262–2269. doi:10.1001/jama.295.19.2262. PMID 16705107.