utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Fiskalni računi od 1. oktobra važiće u 2011.

Fiskalni računi od 1. oktobra važiće u 2011.

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da će za subvencije po hektaru u 2011. godini prihvatati fiskalne račune koji su izdati od 1. oktobra 2010. godine.

"Ovim će se omogućiti poštovanje proizvodne godine u poljoprivredi i olakšati svim poljoprivrednicima sam postupak prikupljanja fiskalnih računa, obzirom da se deo kupovina repromaterijala obavi u jesen", ističe se u saopštenju.

Što se tiče drugih uslova koji će važiti za dobijanje subvencija po hektaru u 2011. godini, oni će biti slični uslovima koji su važili ove godine, a kako je najavljeno, detaljno će biti razrađeni uredbom koja će biti doneta početkom naredne godine. Ministarstvo ističe da je najvažniji zadatak za poljoprivredne proizvođače u narednom periodu obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava, o čemu će poljoprivredni proizvođači biti naknadno obavešteni, odnosno "kada za to dođe vreme".

"Već sada se može reći da će se obnova registracije obaviti po pojednostavljenoj proceduri, što će biti olakšanje za poljoprivredne proizvođače", dodaje se u saopštenju.

Obnova registracije će se vršiti u periodu od 1. februara do 31. marta 2011. godine u Upravi za trezor, gde su poljoprivredna gazdinstva i registrovana, a samo aktivna poljoprivredna gazdinstva će imati pravo na subvencije Ministarstva poljoprivrede.