četvrtak 12. maj 2011.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Radujko: Telekom spreman za promene

Radujko: Telekom spreman za promene

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko ocenio je juče da je ta telekomunikaciona kompanija spremna za tržišne promene i adaptacije i istakao da je postojeći menadžment spreman da je uspešno vodi.

"Iza nas stoje tri jako uspešne godine, od toga dve najuspešnije u istoriji kompanije, i mislim da to dovoljno govori o tome da je ovaj menadžment spreman da je vodi kao privatnu kompaniju sa raskidom nasleđa javnog sektora", rekao je Radujko novinarima nakon što je održao predavanje učenicima Matamatičke gimnazije u Beogradu.

Napominjući da Telekom Srbije nema nijedan element javnog preduzeća, on je istakao da je jedini pravi put najveće srpske telekomunikacione kompanije da "posluje po istim pravilima kao konkurencija". Radujko je izrazio uverenje da će Telekom ostati uspešna kompanija.

"Imamo strateški poslovni plan kompanije i radimo po njemu. Kompanija je imala izvanredan poslovni rezultat u prošloj godini, spremni smo na sve adaptacije na tržištu i promene tržišnih okolnosti", rekao je on.

U 2010. godini dobit Telekom Srbija grupe nakon oporezivanja bila je 17 milijardi dinara, što je 27,6 odsto više nego u 2009. godini.

Radujko je rekao da je akcionarima, Vladi Srbije i grčkoj kompaniji OTE, raspoređeno 30 odsto iz ostvarene dobiti u prošloj godini.

Na pitanje kakvi su planovi Telekoma, Radujko je istakao da je strategija kompanije u celom svetu poslovna tajna koja se deli samo sa akcionarima. Prema njegovim rečima, u Telekomu se konstantno smanjuje broj zaposlenih.

"Menadžment je uvek spreman i na intenzivniji program ili manje intenzivan, to je nešto što se usaglašava sa akcionarima i zbog poslovnog plana i zbog finansijskih aspekata", rekao je generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko.

Vlasnici Telekoma Srbije su Vlada Srbije sa 80 odsto i grčka telekomunikaciona kompanija OTE sa 20 odsto učešća.