petak 5. novembar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Pančevo nudi tri grinfild lokacije kod Dunava

Pančevo nudi tri grinfild lokacije kod Dunava

BEOGRAD - Grad Pančevo ponudio je investitorima tri "grinfild" lokacije pored Dunava u južnoj industrijskoj zoni, gde su smeštene "Rafinerija nafte", "HIP Petrohemija" i "Azotara", najavljeno je na sajmu nekretnina "BeLRE".

Kako je rečeno u opštini Pančevo, cena zakupa na ponuđenim lokacijama je 10 evra po kvadratnom metru, a za sve lokacije je urađen Generalni urbanistički plan i Plan detaljne regulacije, dok je jedini uslov za investitore da ne planiraju proizvodnju koja bi zagađivala životnu sredinu.

Za grinfild lokaciju "Zlatna zemlja", koja se prostire na 64 hektara u blizini Luke Dunav, postoji veliko interesovanje - u opštini ili preko fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP), a investitor koji bi infrastrukturno opremio celu lokaciju bio bi oslobođen plaćanja zakupa, izjavila je za portal "eKapija" šefica odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Pančeva Marina Karić - Lazić.

U južnoj industrijskoj zoni između "HIP Petrohemije" i "Rafinerije" postoji slobodno zemljište od 160 hektara koje je predviđeno za tehnološki park, a tu će biti smeštena preduzeća čija bi se proizvodnja oslanjala na rad ta dva postrojenja.

Treća grinfild lokacija na obodu grada, uz Dunav, površine 90 hektara, a to zemljište je predviđeno za poslovnu zonu koje bi, u zavisnosti od interesovanja ulagača, moglo da se iskoristi i za sportske sadržaje, kazao je za ovaj portal predstavnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Pančeva Slavko Petrov.

Osim pomenutih, Pančevo ima i lokaciju od 60 ha na severu opštine koja će infrastrukturno biti opremljena za godinu dana.