petak 5. februar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Ruskih 800 miliona dolara za četiri projekta

Ruskih 800 miliona dolara za četiri projekta

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da će deo ruskog kredita Srbiji od 800 miliona dolara biti upotrebljen za četiri projekta - razvoj beogradskog železničkog čvora i stanicu Prokop, rekonstrukciju pruge Beograd-Bar, izgradnju pruge Vajevo - Loznica i modernizaciju pruge Niš - Dimitrovgrad.

- Pretpostavlja se da će projekte realizovati rusko Otvoreno deoničarsko društvo "Trgovinski dom Ruske železnice" zajedno sa Direkcijom "Železnica Srbije", uz koordinaciju Ministarstva za infrastrukturu - rekao je Konuzin i dodao da u ovom trenutku ruska kompanija vrši tehničku ekspertizu.

Konuzin je kazao da je srpska strana, nažalost, zakasnila sa slanjem dopunskih materijala neophodnih za realizaciju tog posla. - Računamo, ipak, da je sledeći zajednički sastanak za definitivni izbor objekata u februaru, posle čega će srpska strana biti informisana o našoj odluci - naveo je on.

Na pitanje kada će biti poznata konačna trasa gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju, Konuzin je rekao da bi priprema studije tehničko-ekonomske opravdanosti sporazuma trebalo da bude završena u težem kvartalu ove godine.