petak 5. februar 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > Porasla kapitalizacija hartija

Porasla kapitalizacija hartija

BEOGRAD - Tržišna kapitalizacija hartija sa berzanskog tržišta Beogradske berze porasla je u januaru gotovo četiri procenta u poređenju sa decembrom 2009 na 216,97 milijardi dinara, saopštilo je srpsko tržište kapitala.

Istovremeno je kapitalizacija akcija uključenih na vanberzansko tržište prošlog meseca pala devet odsto na mesečnom nivou, na 657,75 milijardi dinara, pokazuju statistike Beogradske berze. Ukupna tržišna kapitalizacija Beogradske berze poslednjeg dana trgovine u januaru bila je 874,7 milijardi dinara (8,8 milijardi evra), 6,2 odsto manja nego u decembru prošle godine. Januarska tržišna kapitalizacija akcija uključenih u indeks Belex15 bila je 110,4 milijarde dinara, neznatno više od procenat veća od decembarske, saopštilo je srpsko tržište kapitala. Tržišna vrednost akcija iz korpe opšteg indeksa Belexline porasla je u januaru 1,45 odsto na mesečnom nivou, na 180,2 milijarde dinara.

Ukupna tržišna kapitalizacija obveznica RS, kako navodi Berza, poslednjeg dana januara je bila 169,6 milijardi dinara, gotovo četiri procenta veća nego na kraju decembra 2009.