petak 2. april 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > RTB Bor u gubitku 45 miliona dolara

RTB Bor u gubitku 45 miliona dolara

BOR - Predsednik Odbora Rudarsko-topioničarskog basena Bor Ivan Grbin izjavio je da je to preduzeće u 2009. godini zabeležilo gubitak od 45 miliona dolara.
- Preliminarni rezultati koje nam je predstavilo poslovodstvo RTB-a Bor ukazuju da je gubitak tog preduzeća u prošloj godini iznosio 45 miliona dolara - kaže Grbin.
On je dodao da će poslovanje RTB-a biti tema razgovora između Ministarstva rudarstva i energetike i Vlada Srbije i da je na sednici Odbora RTB-a odžanoj 27. marta doneta odluka o uzimanju druge rate kredita od Fonda za razvoj za kupovinu rudarske mehanizacije, koji iznosi 440 miliona dinara.
Vlada Srbije je za kupovinu mehanizacije za potrebe borskih rudnika odobrila 2,5 milijardi dinara.
Prva prva rata kredita od 770 miliona dinara, dobijena je krajem prošle godine.
Na sednici Odbora je odlučeno da vršilac dužnosti direktora RTB u naredne četiri godine bude Blagoje Spaskovski, koji trenutno obavlja tu funkciju.

Komentari

Vlada je na svom sajtu objavila ceo novi sastav UO RTB-a, TIR-a, RBB-a i RBM-a, koji vazi od 25. februara. Bas me interesuje, ako bi smo, naprimer, osnovali zemljoradnicku zadrugu u najmanjem selu u Borskom okrugu, da li bi stanovnici okruga bilo koga od njih predlozili za clana UO, ili, nedaj Boze, sefa zadruge. Ne verujem, a neka me neko javno demantuje. U toku kampanje 1993. godine rekao sam kao predstavnik OO DS, u direktnom prenosu na borskom radiju, da za tadasnje direktore RTB-a vazi pravilo: "Kada bi ste im dali cetiri prvoklasne ovce na cuvanje, prvu bi jos iste veceri izgubili, drugu pojeli, trecu prodali, a od cetvrte bi nestrucnom ishranom napravili polu-crkotinu, za koju bi rekli da vise vredi nego prvobitne cetiri ovce prve klase.”.
I?! Sta, i. Ovce su ovce, a RTB-ovi direktori i clanovi najnovijeg UO nesto sasvim drugo. Svi odreda su strucnjaci, eksperti i savetnici (za “trla baba lan”).
Boza Bogdanovic, Bor
P.S. U utorak dolaze u Bor predstavnici Lavalina, min. Dinkic sa svitom i pojedinii clanovi UO. Potpisace Ugovor o izgradnji nove tehnologije u Topionici, u inat "nevernim Tomama". Hvala Bogu.