petak 2. april 2010.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > I KK "Crvena zvezda" na listi za automatski stečaj

I KK "Crvena zvezda" na listi za automatski stečaj

Ukupno 10.977 firmi, udruženja, zadruga i sportskih društava nalazi se na listi firmi koje će biti ugašene ukoliko u roku od 60 dana ne uplate predujam za pokretanje stečaja

BEOGRAD - Ukupno 10.977 firmi, udruženja, zadruga i sportskih društava nalazi se na listi firmi koje će biti ugašene ukoliko u roku od 60 dana ne uplate predujam za pokretanje stečaja, podnesu plan reorganizacije ili bar na jedan dan odblokiraju račun.

Na spisku preduzeća u kojima će zbog dugotrajne blokade računa automatski biti pokrenut stečaj, a koji je juče objavila Narodna banka Srbije, našao se i košarkaški klub "Crvena zvezda".

"Crvena zvezda", kako je sredinom prošlog meseca objavio novi predsednik tog košarkaškog kluba Vladislav Lučić, trenutno duguje više od 12 miliona evra. Osnovni račun kluba je u blokadi još od kraja 2004. godine, a sredinom marta račun je bio blokiran zbog duga od oko 2,1 miliona evra.
Na listi firmi za automatski stečaj su i vaterpolo i rukometni klub "Crvena zvezda". Celokupan spisak objavljen je na Internet stranici www.nbs.rs.

Narodna banka Srbije će podatke o firmama, čiji su računi duže od tri godine u blokadi, dostaviti privrednim sudovima, prema sedištu firmi, koji će pokrenuti predstečajni postupak.

Automatsko pokretanje stečaja ne primenjuje se na preduzeća u restrukturiranju niti na preduzetnike. Taj institut uveden je novim Zakonom o stečaju.

NBS će jednom mesečno objavljivati spisak preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine.

Ključne reči: