utorak 7. decembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Suđenje Radisavu Rodiću počinje danas

Suđenje Radisavu Rodiću počinje danas

BEOGRAD - Suđenje osnivaču listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radisavu Rodiću trebalo bi da počne danas u 10 sati pred Višim sudom u Beogradu.  

Naime, suđenje teško bolesnom Rodiću odloženo je 27. oktobra pošto u sud nije došao drugooptuženi Vekomir Joksimović, kome, navodno, nije uručen poziv.

Rodić je optužen za zloupotrebu službenog položaja i nalazi se u pritvoru, dok se Joksimović brani sa slobode.

Sudsko veće, kojem je predsedavao sudija Aleksandar Trešnjev, odbilo je tada predlog Rodićeve odbrane da mu, zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja, bude ukinut pritvor, u kojem je duže od godinu dana.

Radisav Rodić se 27. oktobra pojavio pred sudom u pratnji lekarke, vidno bolestan, veoma bled i iznuren, teško se kretao, da bi se obratio sudu ustajao je uz pomoć sudske straže, a na pitanja sudije Trešnjeva odgovarao je poluglasno.

Međutim, ni njegovo očigledno teško zdravstveno stanje nije bilo dovoljan razlog da mu sudsko veće ukine pritvor.

U predlogu za ukidanje pritvora Rodiću zbog lošeg zdravstvenog stanja odbrana je navela da to traži kako bi mu se spasao život. Takođe, Aleksandar Petrović je dodao da nema razloga da Rodić bude u pritvoru jer ni u jednom preduzeću nije ni direktor ni osnivač. Naveo je da je Rodić pripremio odbranu koja će pobiti najvažnije delove optužnice, kao i Rodićevo obećanje da se više neće baviti medijima i biznisom.

Komentari

Ovog coveka ne poznajem, ali mi je sve jasno. Pritvor kod slucajeva bez nasilja i gde je stariji i bolestan covek u pitanju moze da se ukine - da imaju dusu sudije. Ne treba obecavati nista, jer su oni - upravljaci - mnogo vise pogodjeni ovime jer ce Rodic ozdraviti, a njegovi dzelati ce uvek biti - dzelati.

Ne znam sta da je uradio (sigurno nista strasno) zbog njegovog zdravstvenog stanja , svuda na svijetu (osim u "demokratskoj", svakoga dana manjoj i manjoj Srbiji) dobio bi sansu da se brani sa slobode.
Gospodine Rodicu, zelim vam dobro zdravlje - izdrzite..
Sve sto je srpsko ili svakoga ko voli Srbiju , po diktatu poslase u kvazi sud u Hagu a ostale razvlace po svojim sudovima. Izvinjavaju se po stotinu puta ZA ONO STO JE BILI I STO NIJE BILO.
Cilj im je EVROPA i NATO - koje gluposti. Pa zar s onima koji nas bombardovase, onima koji iz dana u dan pucaju po svim savovima?
I kako kaze nas narod NICIJA NIJE DO ZORE GORJELA..
S vjerom u Boga,
zivjela Srbija

Coveka proganjaju zbog sirenja istine... Veoma indikativno...

Rodic je radio sve da demokrate dodju na vlast , verovao im je . Verovao u bolju buducnost ali kada su ga opljackali i poceli da rade mnogo gore stvari nego Milosevic a o tome pisao, vise im nije potreban.
Sada ce ga drzati u zatvoru dok ne umre a sinovima pretiti svakom minutom. Srbija vise podseca na drzave koje su imale diktatore, poput, Franka i Pinochea.

Očito im je uzor Haški sud, Čekaju da čovjek umre.

Sudi se Rodicu zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja!!!!
Laz i samo laz.
Rec je o politickom progonu, diskriminaciji prema jednom coveku, manipulaciji vlasti, prikrivanju istine o zemlji u nekakvom demokratskom putu, unistavanju slobode govora i diktatorskim postupcima vlastodrzaca. Iza svega stoje anonimni ili sive eminencije (citaj Tadic, Dinkic, Djelic, Dulic i ona kao predsednica...).
Kao zakljucak: ukoliko postoji zloupotreba sluzbenog polozaja kod Rodica, onda bi navedene licnosti pre njega trebalo da popiju najmanje po 100 godina zatvora, svaki pojedinacno.
To se jednim imenom zove pravda i demokratija.