subota 31. mart 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Tadić: Biće teško, ali naš plan je životan i ljudski

Tadić: Biće teško, ali naš plan je životan i ljudski

Uveren sam da ćemo dostići neslućene visine i da će i posao i investicije i sigurnost biti na dohvat ruke, poručio lider demokrata

RESAVICA - Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da ne može građanima da obeća trenutnu blagodet, ali da može da se obaveže da će u roku od godinu dana Srbija ponovo krenuti snažno napred.

"Naš plan je jednostavan, životan i ljudski. Ako taj plan podržite 6. maja, nastavićemo dalje. Biće teškoća, ali nećemo stati", rekao je Tadić na konvenciji liste Izbor za bolji život u Resavici, kod Aleksinca.

"Ako taj plan podržite, Srbija će koračati ka EU. Ako ga podržite, uveren sam da ćemo dostići neslućene visine i da će i posao i investicije i sigurnost biti na dohvat ruke. To je naš plan, opredeljenje i veruju", rekao je Tadić.

On je obasnio da će u mesecima posle izbora biti neophodno povući teške mere, uključujući smanjenje javne potrošnje, kako bi Srbija ponovo snažno "stala na noge".

Svima koji za te mere neće imati razumevanja nastojaću da ih objasnim u socijalnom dijalogu, rekao je lider DS.

Kao najprioritetnije ciljeve liste "Izbor za bolji život" Tadić je naveo obezbeđivanje makroekonomske stabilnosti, podršku malim i srednjim preduzećima, investicije u infrastrukturu, energetiku i rudarstvo, sprečavanje odliva mozgova i pospešivanje nataliteta.

"Peuzeli smo mnoge teške odluke, preduzimaćemo ih i u budućnosti. Stali smo, uprkos napadima, pred ljude gledajući ih u oči. Moramo da nastavimo ovim putem, jer je on najizvesniji i najsigurniji, jer jedini podiže kredibilitet Srbije, i jedini garantuje da Srbija postane ključni činilac na ovim prostorima", rekao je Tadić.

Potpredsednica DS Trivan poručila je da u naredne četiri godine žene moraju biti u centru pažnje nove vlasti i da će država stati iza svake od njih koja preuzme inicijativu i brigu za egzistenciju svoje porodice.

Trivanova je naglasila da je potrebno da se ženama omogući da pokrenu sopstveni biznis, podsećajući da u Resavici danas nema nazaposlenih muškaraca, ali da je sa ženama situacija drugačija.

"Tražim da strane investicije dolaze u sva mesta u Srbiji podjednako, da se novac koji se daje stranim invesitirotima daje i domaćim preduzetnicima, da država osnuje garantni fond, jer žene nemaju nepokretnosti i imovinu neophodnu da bi dobile kredite", rekla je.

Trivanova je istakla činjenicu da je baš to mesto pre četiri godine bilo u mraku, poput onog iz Petrijinog venca, a danas je tu svetlo, optimizam, mladi ljudi i 500 novih rudara.

"To je razultat realne politike odgovornih ljudi", ocenila je Trivanova i naglasila da je za to zaslužna loklana vlast koju je vodila DS.

"Tražim da i u sledeće četiri godini Srbiju vode najodgovorniji i najsposobniji, da obezbede mir za našu decu. Tražim podršku da pobedi i zemlju nastavi da vodi Boris Tadić", rekla je Trivanova.

Pristalicama u Resavici obratio se i nosilac liste za Despotovac Bratislav Trifunović, koji je rekao da će mart 2012. godine ostati upamćen po tome što je osvojen status kandidata za članstvo u EU, što je predsednik Srbije Boris Tadić dobio nagradu Saveta Evrope, ali i po tome što je javno preduzeće za eksploataciju uglja "Resavica" otvorilo kop za eksploataciju novih 2,5 miliona tona mrkog uglja.

"Danas je Resavica i ispod i iznad zemlje jedan od napotentnijih gradova u Sribji, koji je podigao Despotovac i ceo region na noge. Zato ćemo na izborima referendumski da napravimo 90 odsto podrške. Izlazimo sigurni u ubedljivu pobedu", poručio je Trifunović.

Pristalicama su se obratili i zaposleni u rudniku "Rembas" u Resavici Dragan Radojković i Zoran Aksentijević, koji su istakli da je najvažnija promena koju je to mesto doživelo u protekle četiri godine činjenica da je rekordno povećana proizvodnja uglja, bezbednost i socijalna sigurnost njenih građana.

"Nadamo se da ćemo nastaviti tim putem u bolji život", poručili su oni.

Komentari

Svaka cas predsednice to je strasan plan sve sam razumeo. Vazno je da vi kao iskren covek nama date obecanje da ce iduce godine biti bolje i da cete zaposliti 200 hiljada radnika i ja vam za to dajem svoj glas budite sigurni. Niko na politickoj sceni srbije ne nudi toliko koliko vi pa je zato red da svaki covek u srbiji glasa upravo za vas i vase koalicijske partner. Samo tako napre, doce i dan za izbore.