petak 30. novembar 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > U Skupštini Srbije nastavlja se rasprava o budžetu

U Skupštini Srbije nastavlja se rasprava o budžetu

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na predloženi budžet za 2013. godinu, a kada to završe početi razmatranje izmena Zakona o porezu na dobit pravnih lica.

Predsedavajuća Vesna Kovač raspravu je prekinula kasno sinoć pošto su to tražili poslanici opozicionih DS i DSS, koji su naglasili da nema smisla da se raspravlja u "sitne sate", kao i da poslanici moraju da se pripreme za sledeću tačku dnevnog reda, o kojoj će se danas raspravljati pošto završe pretres amandmana na predlog budžeta.

Pored rasprave o budžetu, na koji je uloženo oko 120 amandmana, u Domu Narodne skupštine poslanici su "propitivali" članove vlade, a najviše su ih zanimala pitanja u vezi sa borbom protiv korupcije i kriminala, nastavka saradnje s Haškim sudom posle oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Isprovocirani odlukom predsedavajuće sednicom Vesne Kovač (URS) da oduzme reč poslaniku DS Janku Radakoviću koji je sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem želeo da polemiše, a ne da mu postavi još jedno pitanje, poslanička grupa demokrata je napustila sednicu.

Pošto su iscrpljena sva pitanja za ministre, na koje je, uglavnom, odgovarao Vučić, nastavljena je rasprava o amandmanima na predloženi budžet, a poslanici DS su se vratitli u salu.

Kako je najavila predsedavajuća Kovačeva, poslanici će danas, pošto pretresu preostale amandmane na budžet, preći na sledeću tačku, odnosno izmene i dopune Zakona o porezu na dobit pravnih lica.