ponedeljak 29. novembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Srbija treća država u Evropi po korišćenju Fejsbuka

Srbija treća država u Evropi po korišćenju Fejsbuka

BEOGRAD - Srbija je, u odnosu na broj internet korisnika, treća evropska zemlja prema korišćenju Fejsbuka, a ispred su samo Česi i Poljaci, pokazuje istraživanje marketinških agencija ''Univerzal'' i ''Fastbridž''.

- Po vremenu koje korisnici provedu na Fejsbuku, ceo naš region je na čelu sa 55 minuta dnevno, a to nisu više samo mlađe generacije, već i stariji koji takođe mogu postati ciljna grupa nekog brenda - rekao je direktor agencije ''Fastbridž'' Bojan Rendulić prilikom nedavnog predstavljanja tog istraživanja.

- Jedan od važnih razloga za priključivanje društvenim mrežama, osim upoznavanje ljudi, negovanje kontakata i razmena iskustava, jeste i sticanje osećaja pripadnosti nečemu - rekao je menadžer u kompaniji ''Fastbridž'' Predrag Valjarević.

Najnoviji podaci pokazuju da je 94 odsto korisnika društvenih mreža iz Srbije posetilo zvanični sajt nekog brenda ili kompanije, a oko dve trećine se priključilo i on-lajn zajednici nekog brenda.

- Kao razlog za priključivanje najčešće je navedena mogućnost da se unapred dobije vest o proizvodu, da se sazna nešto više o njemu, ali i da bi se ispitanik osetio kao deo zajednice koja slično misli i sa kojom može da podeli svoju naklonost prema tom proizvodu - objasnio je Valjarević.

Cifra od 1,5 milijarde poseta društvenim medijima na dnevnom nivou izuzetno je značajna za kompanije i brendove tj. robne marke koji žele da što više dopru do krajnjih korisnika odnosno potencijalnih kupaca.