ponedeljak 29. novembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Signal Telekoma u centralnom Kosovu

Signal Telekoma u centralnom Kosovu

PRIŠTINA - U centralnom Kosovu ponovo je dostupan signal Telekoma, mobilnog operatera iz Srbije, piše u jučerašnjom broju prištinski dnevnik Zeri, navodeći da "nelegalni operater" emituje signal iz crkve u Gračanici.

- Pre oko dve nedelje evidentiran je povratak signala ilegalnog operatera mobilne telefonije MTS u Gračanici - rekao je predsednik borda Regulatnorne telekomunikacione agencije Kosova Ekrem Hodža i precizirao da su "antene aktivirane unutar objekata pravoslavne crkve u Gračanici".

Hodža je najavio da će "posle kordinacije sa drugim faktorima" biti preduzete "neophodne mere". U septembru je kosovska agencija, uz podršku policije Kosova, preduzela drugu akciju tokom ove godine demontaže opreme mobilnih operatera iz Srbije za koje tvrdi da su nelegalni jer nemaju dozvolu za rad kosovskih vlasti.

Akcija je sprovedena u centralnom delu Kosova, ali ne na severu gde su se Srbi usprotivili takvim akcijama. Za današnji broj dnevnika Zeri Hodža je priznao da "sever preostaje jedini deo Kosova gde nisu preduzete mere protiv ilegalnih mobilnih operatera".

- Sprečavanje ilegalnih operatera u severnom delu Kosova i dalje je subjekat procena kao u tehničkom tako i na bezbednosnom planu - rekao je on.