sreda 29. jun 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Vučićević zatvara 29 radnji Turbo limača

Vučićević zatvara 29 radnji Turbo limača

ZAGREB - Nakon odluke Trgovačkog suda u Zagrebu o zabrani korišćenja imena Turbo Limač i robnih marki koje nose polovinu prodajnog asortimana, Slobodan Vučićević, srpski partner suvlasnika Magme Goranka Fižulića, najavio je da će preduzeće Adria Design zbog tog rešenja zatvoriti svih 29 prodajnih mesta u Hrvatskoj sa više od 200 radnika.

Kako izveštavaju hrvatski mediji, spor Fižulića i Vučićevića oko poslednje rate od 6,6 miliona evra za 51 odsto učešća u Turbo limaču, u šta se umešao i Trgovački sud privremeno zabranivši Vučićeviću korištenje žigova Turbo limač i još sedam brendova u Magminu asortimanu, juče je najavom zatvaranja kompanija eskalirao u otvoreni rat dvojice preduzetnika.

Vučićevićev NCA Investment platio je 18 miliona evra za osam Fižulićevih robnih marki i 51 procenata učešća u Adria Designu, a sam Vučićević kaže da ne samo da mu Magma, odnosno Goranko Fižulić kao manjinski vlasnik Adria Designa, opstruira i onemogućava rad od početaka partnerstva, nego mu i zabranjuje da koristi ono što je platio.

Zahtevom za privremenu meru Fižulić je dokazao da ga uopšte ne zanima dobrobit zajedničke firme i radnika u njoj nego isključivo njegova sopstvena, rekao je Vučićević i naglasio da će zatvaranje radnji biti dodatni udarac NCA Investmentu, koji je proteklih meseci zbog Fižulića pretrpeo milionske gubitke.

Zbog toga je najavio i svoju žalbu Trgovačkom sudu, ali i upućivanje predmeta na arbitražu u pariski sud, što je predviđeno ugovorom koji su zimus potpisali Vučićević i Fižulić.

Turbo limač je više godina bio vodeća trgovačka mreža igračaka, školskog pribora i robe za decu, ali je njegovo poslovanje ugroženo i konkurencijom sličnih lanaca, ali i krizom u zemlji jer ljudi zbog manjih plata mogu manje da izdvajaju za decu, iako se u mnogo većoj meri odriču drugih stvari.