petak 28. maj 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Tadić: Patriote otvaraju nova radna mesta

Tadić: Patriote otvaraju nova radna mesta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je izraz najvećeg patriotizma u ovom trenutku otvaranje novih radnih mesta i pozvao na angažovanje svih unutrašnjih potencijala kojima Srbija u ovom trenutku raspolaže kako bi se izašlo iz krize.

- Za mene su najveće patriote oni koji obezbeđuju nova radna mesta - rekao je Tadić obraćajući se učesnicima 14. kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije.

On je program za oporavak ekonomije sažeo u četiri reči - maksimalan angažman, kreativnost, štednja i solidarnost.

- Sindikati su partneri vladi i poslodavcima u izlasku iz krize. Ali, niko nema pravo da se tom krizom izgovara, sve dok se ne angažuju svi unutrašnji potencijali kojima Srbija u ovom trenutku raspolaže, sve kreativne mogućnosti i dok se ne pokaže sposobnost za štednju - poručio je Tadić.

Ukazujući na potrebu solidarnosti, on je akcenat stavio na solidarnost najvećih privrednika sa onima kojima je najteže.

- Očekujem da će se prvi pozitivni znaci poboljšanja osetiti ove godine,  u 2011. očekujem veći rast proizvodnje i ekonomije, a rast od pet odsto može očekivati se 2012. i 2013. godine - rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je ocenio te prognoze realnim, ali i upozorio da se ni to neće dostići ako se ne radi bolje, ne štedi i ponašanjem i radom ne pokazuje drugačiji pristup.

 

Komentari

NE LIPSI MAGARCE DO ZELENE TRAVE.A TAMAN GA NAUCISMO DA NE JEDE ON CRCE!!!
E TO JE POLITIKA SVIH CETALJA IZ CRNE GORE KOJI SU OKUPIRALI NASU OTADZBINU!!!