petak 28. maj 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Dragutinović: Odbijen zahtev Srbije o penzijama

Dragutinović: Odbijen zahtev Srbije o penzijama

BEOGRAD - Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je da je Međunarodni monetarni fond odbio zahtev Srbije da penzije ne budu manje od 60 odsto prosečne zarade i da to neće biti navedeno u novom zakonu o penzijskom osiguranju.

"U svakom slučaju najvažnije je da visina penzije zavisi od doprinosa penzionera i godina radnog staža", rekla je Dragutinović Radio-televiziji Srbije na pitanje o visini penzija.

Ona je najavila da će se u narednih desetak dana tačno znati na koji način će biti podeljeno 6,5 milijardi dinara dobiti javnih preduzeća namenjenih za pomoć zaposlenima, penzionerima i siromašnim opštinama.

"Dve milijarde dinara namenjeno je državnim službama ispod nekog nivoa primanja, dve milijarde dinara penzionerima, jedna i po milijarda korisnicima socijalne pomoći i jedna milijarda dinara najsiromašnijim opštinama", rekla je Dragutinović.

Dragutinović je navela da će se prilikom raspodeljivanja tog novca voditi računa "o visini primanja", kao i količini novca koja se može potrošiti za pomoć.

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond dogovorili su se danas o četvrtoj reviziji aranžmana, što će omogućiti Srbiji da povuče 380 miliona evra.