sreda 28. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Potpisan ugovor za levu traku autoputa na Koridoru 10

Potpisan ugovor za levu traku autoputa na Koridoru 10

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potpisao je juče ugovor sa predstavnicima konzorcijuma domaćih građevinskih firmi, predvođenih Preduzećem za puteve (PZP) Beograd, koje su pobedile na tenderu za izgradnju leve trake autoputa na Koridoru 10, od Horgoša do Novog Sada, čime je označen početak radova na toj 110 kilometara dugoj deonici.

Mrkonjić je najavio da će ove godine biti započeta izgradnja i na svim preostalim deonicama Koridora 10 i da će u putnu privredu biti plasirano 800 miliona evra. U konzorcijumu koji će graditi levu traku autoputa od Horgoša do Novog Sada su, uz PZP Beograd, i "Putevi Užice", "Planum" i "Borovica". Taj konzorcijum je dao najpovoljniju ponudu na tenderu - 10 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 270 dana i rokom plaćanja od 30 meseci.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš - Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice.