sreda 28. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Obuka lokalnih vlasti u domenu zdravstva

Obuka lokalnih vlasti u domenu zdravstva

BEOGRAD - U okviru realizacije projekta "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" - DILS, Ministarstvo zdravlja Srbije danas u Novom Pazaru organizuje drugi dan obuke o nadležnostima lokalnih samouprava u oblasti zdravstvene zaštite. Cilj obuke je unapređenje upravljačkih sposobnosti, znanja i veština učesnika u procesu odlučivanja i sprovođenja zdravstvene politike na lokalnom nivou.

Obuci će prisustvovati predstavnici lokalnih samouprava - predsednici skupština, predstavnici lokalnih veća, opštinski načelnici, šefovi odeljenja, direktori domova zdravlja iz Novog Pazara, Užica, Ivanjice, Trstenika, Knića, Kosjerića, Rekovca, Lučana, Sjenice, kao i predstavnici instituta i zavoda za javno zdravlje iz Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Ćuprije i Čačka.

O strateškom planiranju u sistemu primarne zdravstvene zaštite (PŽ) na lokalnom nivou, primerima strateških planova, o liderstvu i menadžmentu u okviru PŽ, kao i timskom radu, formiranju i upravljanju timovima, govoriće predstavnici Instituta za socijalnu medicinu - Medicinski fakultet u Beogradu, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".