četvrtak 27. avgust 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Radnici dokazali laži

ŠTRAJKAČI OČEKUJU DA DRŽAVA RASKINE UGOVOR SA VLASNIKOM „ZASTAVE ELEKTRO“

Radnici dokazali laži

KRAGUJEVAC - Predsednik Štrajkačkog odbora „Zastave elektro“ iz Rače Slobodan Gajić izjavio je juče da su navodi radnika o nezakonitim radnjama novog vlasnika tog preduzeća potvrđeni i da radnici očekuju brzu reakciju nadležnih organa.
- Tvrdnje radnika o tome da je Ranko Dejanović na nezakonit način postao vlasnik preduzeća, kao i da je Agenciji za privatizaciju priložio lažne potvrde o ulaganju u „Zastavu elektro“ potvrđeni su i očekujemo brzu reakciju nadležnih organa, odnosno raskid kupoprodajnog ugovora,“ rekao je Gajić.
On je objasnio da ima potvrdu istražnih organa koji su ispitivali navode radnika, ali nije želeo da precizira o kojoj se službi radi.
Štrajkači su poručili da će, ukoliko najkasnije do ponedeljka, 31. avgusta, nadležni organi ne dostave Agenciji za privatizaciju dokumentaciju koja potvrđuje malverzacije većinskih vlasnika, što je osnov za reviziju i raskid kupoprodajnog ugovora, radnici doći u Beograd i nastaviti protest do ispunjenja zahteva.
Protest radnika u glavnom gradu prekinut je 12. avgusta, kada je na sastanku u Agenciji za privatizaciju sa Ivicom Tončevim, savetnikom zamenika premijera Ivice Dačića, sastavljen zahtev nadležnom tužilaštvu da se istraže navodi radnika o lažnim investicijama i drugim navodnim nelegalnim radnjama novog vlasnika preduzeća.
Štrajkači su široj javnosti skrenuli pažnju putem nekoliko blokada pruga, a poslednji put blokirali su prugu Beograd-Niš kod Lapova, krajem juna.
Preduzeće „Zastava elektro“ pre tri godine kupili su Ranko Dejanović, Dragan Mostić i Nebojša Banković, a od juna ove godine Dejanović je vlasnik 94,4 akcija preduzeća.