utorak 27. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > "Telekom" ne treba još prodavati

UDRUŽENJE GRANSKIH SINDIKATA "NEZAVISNOST" ORGANIZOVALO OKRUGLI STO "PRODAJA 'TELEKOMA' - DA ILI NE"

"Telekom" ne treba još prodavati

Atanacković: Nije pravo vreme da se prodaje "Telekom" jer će, imajući u vidu njegov godišnji prihod, za nekoliko godina sigurno vredeti više

BEOGRAD - Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković ocenjuje da u ovom trenutku nije dobro prodavati "Telekom Srbije".
Ističući da iznosi lični stav, Atanacković je na okruglom stolu "Prodaja Telekoma da ili ne" kazao da se unapred "99 odsto" zna da će akcije "Telekoma" kupiti "Dojče telekom" i da se na taj način ne prodaje neko preduzeće.
Prema njegovim rečima, nije pravo vreme da se prodaje "Telekom", jer će imajući u vidu njegov godišnji prihod, za nekoliko godina sigurno vredeti više.
On je izrazio sumnju i da će se postići realna cena za ponuđene akcije. Prema ranijim nezvaničnim informacijama, "Dojče telekom" za 40 odsto akcija nudi 800 miliona evra.
Atanacković je kazao i da će nakon prodaje sigurno doći do povećanja cena usluga i izrazio bojazan da će novac od prodaje ići na potrošnju.
- Ako misle da je dobar trenutak za prodaju, moraju da znaju da će takvih trenutaka narednih godina biti sve više, jer je Srbija bolesnik kojem će trebati dug oporavak - kazao je predsednik UPS-a.
Na okruglom stolu koji je organizovalo Udruženje granskih sindikata "Nezavisnost", ocenjeno je da država prodaje "Telekom" jer joj treba novac i da je Srbija "narkomanski zavisnik od novca iz inostranstva".
Njegovo mišljenje deli i profesor Mlađan Kovačević, koji je kazao i da će doći do povećanja cena usluga, jer će budući vlasnik sigurno nadoknaditi novac koji će platiti za akcije "Telekoma".
On je kazao i da Srbija neće imati snage da na bilo koji način kontroliše monopol koji će imati strani vlasnik u "Telekomu".
Direktor brokerske kuće "Jorgić broker" Branislav Jorgić kazao je da treba izvršiti pritisak da se "Telekom" od zatvorenog pretvori u otvoreno akcionarsko društvo, ali da ni to ne garantuje da će građani koji budi imali akcije u toj kompaniji imati neke veće koristi jer sve zavisi od politike budućeg kupca.
On je procenio da, imajući u vidu vrednost "Hrvatskog telekoma" trenutno na berzi, srpski "Telekom" vredi oko tri milijarde evra.
Predstavnici sindikata "Nezavisnost" su ocenili da ne znaju da li se "Telekom" prodaje ili privatizuje, da ne znaju šta će biti sa radnicima, ali i poručili da će se boriti za svako radno mesto.
Kako su saopštili, nisu bili ovako uplašeni ni kada je Milošević prodavao "Telekom" jer niko od zaposlenih tada nije ostao bez posla.
Vlada Srbije odlučila je da na tenderu proda 40 odsto akcija "Telekoma". Vlada Srbije je vlasnik 80 odsto akcija "Telekoma"; a grčki OTE ima preostalih 20 odsto. "Dojče telekom" je vlasnik 30 odsto kapitala grčke kompanije.

Komentari

UPRAVU JE ČOVEK. NAROD TREBA DA USTANE I NE DOZVOLI OVIM ŠTETOČINAMA NA ČELU SA DINKIĆEM DA PRODAJU JEDINU FIRMU KOJA VREDI U SRBIJI.