utorak 27. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Počinju radovi na severnom kraku Koridora 10

Počinju radovi na severnom kraku Koridora 10

BEOGRAD - Radovi na izgradnji leve trake autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada počeće danas, posle potpisivanja ugovora sa konzorcijumom domaćih građevinskih firmi, predvođenim Preduzećem za puteve Beograd, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.
U konzorcijumu koji će graditi levu traku autoputa od Horgoša do Novog Sada su uz PZP "Beograd", i" Putevi Užice", "Planum" i "Borovica". Taj konzorcijum je dao najpovoljniju ponudu na tenderu - 10 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 270 dana i rokom plaćanja od 30 meseci.
Drugu najbolju ponudu dalo je preduzeće "Hidroelektra" iz Zagreba, u saradnji sa "Vojputom" iz Subotice - 11,5 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 426 dana i rokom plaćanja od 24 meseca, dok je treći učesnik na tenderu, slovenačko "Primorje", dalo ponudu od blizu 11,6 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 590 dana i rokom plaćanja od 12 meseci.
Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš - Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice.