utorak 26. januar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Podrška kolektivnom ugovoru za medije

Podrška kolektivnom ugovoru za medije

NOVI SAD - Ministarstvo kulture podržava novinarska udruženja i sindikate u njihovom nastojanju da predlože Granski kolektivni ugovor za medije, ali je u tom procesu neophodno da i novinari zauzmu objektivan stav kako po pitanju zarada, tako i o problemu tehnoloških viškova u medijskim kućama, izjavila je danas pomoćnica ministra kulture Nataša Vučković-Lesendrić.

Odgovarajući socijalno-ekonomski položaj novinara je neophodan uslov boljem objektivnom i nepristrasnom informisanju, izjavila je ona u Novom Sadu, na tribini koju je organizovalo Udruženje novinara Srbije. Prema njenim rečima, veoma je bitno profesionalno usavršavanje novinara radi efikasnijeg rada i poboljšanja njihovog sopstvenog položaja.

Na skupu, kome je prisustvovala i Snežana Lakićević-Stojačić, državni sekretar u Ministarstvu rada, predstavnici novinarskih udruženja i sindikata istakli su da je najveći problem u procesu utvrđivanja Granskog kolektivnog ugovora to što nema profesionalnog udruženja poslodavaca u medijima, pa tako ne postoji druga pregovaračka strana.