ponedeljak 26. januar 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Najviše vole burek sa mesom

„HAMEUM“ IZVOZI NA ZAPADNOEVROPSKO TRŽIŠTE

Najviše vole burek sa mesom

PROKUPLJE - Prokupački proizvođač hleba i peciva „Hameum internacional“ objavilo je juče da će mesečno izvoziti od 10 do 12 tona bureka na zapadnoevropsko tržište.
Šef prodaje firme Dragan Petrović kazao je agenciji Beta da će se burek iz Prokupca naći u Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Švajcarskoj i drugima zemljama Evrope.
„Hameum internacional“, istakao je, počelo je izvoz burek pre dve godine i zasada je jedini izvoznik tog proizvoda iz Srbije.
- „Hameum“ je krajem prošle godine počeo intenzivnije da izvozi burek posle dobijanja sertifikata ISO 9001 i „hasap“ standarda, koji su nam širom otvorili vrata svih evropskih zemalja - rekao je Petrović.
Prema njegovim rečima, sada stanovnici Amsterdama, Brisela, Minhena, Frankfurta i Berna jedu prokupački burek sa krompirom, pečurkama i spanaćem, ali je najveća potražnja za burekom sa mesom.
Petrović je dodao da zbog toga planiraju da mesečnu proizvodnju povećaju za tri tone.
Prema navodima poslovodstva „Hameum internacionala“, ukoliko se nastavi rast potražnje za burekom, planirana je izgradnja fabrike bureka u Prokuplju, koja će zaposliti nekoliko desetina novih radnika.

Komentari

sto ne napisate da je tamo burek JEFTINIJI nego ovde ? opet glupi izvoz po svaku cenu, ko nekad cipele, ovde 400 dolara a u americi 8.99, uvek ista prica, uvek iste ovce