utorak 25. oktobar 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Bespovratna sredstva za 8.200 novih radnih mesta

Bespovratna sredstva za 8.200 novih radnih mesta

BEOGRAD - Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić izjavio je da je u programu za podsticanje investicija odobren još 51 projekat, ukupne investicione vrednosti oko 260 miliona evra.

Ti projekti, koji su odobreni u poslednjem krugu prijavljivanja koji je zatvoren pre nekoliko dana, trebalo bi da rezultiraju sa oko 8.200 novih radnih mesta.

Ćirić je ocenio da se program Vlade Srbije za podsticanje investicija davanjem bespovratnih sredstava investitorima koji ulažu u proizvodnju pokazao kao jako delotvoran.
"To pokazuje da je Srbija i pored teškoća koje imamo i stvari koje moramo da izmenimo i dalje zemlja koja je atraktivna za investitore", rekao je on.

Ćirić je istakao da se očekuje da će Srbija u ovoj godini imati tri milijarde dolara stranih direktnih investicija, "uzimajući u obzir sve sto treba da se desi do kraja godine".

On je rekao da je priliv direktnih stranih investicija u bruto iznosu zaključno sa julom u Srbiji bio na nivou od 1,6 milijardi dolara i pored svetske ekonomske krize. "Prognozirali smo direktne investicije u ovoj godini od 2,5 do tri milijarde dolara, ali mislim da bi oko tri milijarde dolara bilo realni pokazatelj interesovanja stranih investitora", rekao je Ćirić.

Komentari

Ako neko dobije bespovratna sredstva onda to treba da znaju i gradjani srbije koji su to ljudi. Iz iskustva sa ovim sistemom garantiram da je 90% projekata data ljudima koji su u rodbinskoj vezii sa vlasti lili su njihovi simpatizeri koji ce imati obavezu da i dalje financiraju DS koja im je to omogucila. Daklen listu na uvid.