sreda 25. jul 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Kiša ugasila požare u Srbiji

Kiša ugasila požare u Srbiji

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je kiša pomogla i da je broj požara prepolovljen u odnosu na prethodnih pet dana.

"Kiša je svakako pomogla, prepolovio se broj požara od pre samo pet, šest dana", rekao je Marić, ukazavši da se ceo region bori sa požarima i da je to posledica klimatskih promena.On je napomenuo da u ovom momentu ne postoji zemlja koja nema teškoća sa požarima i najavio da će se u Nišu tokom avgusta i u prvoj polovini septembra nalaziti ruski helikopter koji za Srbiju, uz skromne domaće resurse, predstavlja neku vrstu sigurnosti.

"Najviše bih voleo da Srbija ima svoju flotu, ali to je u ovoj finansijskoj situaciji zaista teško", rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a gostujući na RTS, gde je predstavio priručnik o postupanju u slučaju vanrednih situacija.

Marić je naveo da je to prvi konkretniji potez na planu edukacije građana kako da se čuvaju u slučaju vanrednih situacija, istakavši da je cilj da svaka porodica ima svoj priručnik, iako je, za sada, štampan samo u 12.000 primeraka.