Glas Javnosti

Par slučajno poslao svoju mačku u paketu

Svet
Autor: Glas javnosti

Par iz Jute slučajno je poslao svoju mačku u povratnom paketu Amazona, zarobivši je u kutiji bez hrane i vode šest dana.

Mačka nazvana Galena, na kraju je pronađena živa i zdrava u Kaliforniji, prva je izvestila KSL-TV iz Jute.

Keri Klark, jedna od vlasnica mačke, primetila je da je kućni ljubimac nestao 10. aprila.


Gotovo nedelju dana Klark je, zajedno s proodicom i prijateljima, pretraživala kuću i susedstvo i lepila plakate o nestaloj mački po gradu u nadi da će locirati ljubimca.

„Briga i stres zbog toga što nije znala što joj se dogodilo bili su nesnosni”, rekao je Klark.

Ona je zatim primila SMS s obaveštenjme da je Galenin mikročip skeniran, a kasnije tog dana primila je poziv od veterinara iz Kalifornije, prenosi businessinsider.com.

“Isprva joj nisam verovala i mislila sam da se radi o šali”, rekao je Clark za KSL-TV.

Najkraća udaljenost između Jute i Kalifornije je nekoliko stotina kilometara.

Veterinar joj je rekao da je mačka pronađena u povratnom paketu Amazona, zajedno s pet pari radnih čizama s čeličnim vrhovima.

“Otrčala sam da kažem mužu da je Galena pronađena i slomili smo se shvativši da je sigurno uskočila u preveliku kutiju koju smo poslali prošle srede”, rekao je Klark.

Tokom karantene uzrokovane virusom kovid-19 ljudi su se sve više okretali kupovini putem interneta umesto posećivanju prodavnica. Promena je donela veliki skok u broju onlajn vraćanja u 2021, koji je nastavio rasti.


KSL-TV je izvestio da je mačku iz kutije nakon šest dana bez hrane i vode spasio radnik Amazona koji ju je pronašao u skladištu i odveo veterinaru.

Klark i njen suprug potom su odleteli u Kaliforniju kako bi se ponovno susreli sa svojom mačkom.

“Bilo je to neverovatno ponovno okupljanje! Galena se odmah prestala tresti i opustila se u mojim rukama kada sam je ponovno zagrlila. Uprkos mršavosti i blagoj dehidraciji, njeni krvni nalazi bili su potpuno normalni i bila je potpuno nepvoređena“, rekla je vlasnica.

Dodala je kako se nada da će ova priča inspirirati sve vlasnike kućnih ljubimaca da mikročipuju svoje ljubimce.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR