subota 24. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Sajam učeničkih kompanija iz osam zemalja

Sajam učeničkih kompanija iz osam zemalja

BEOGRAD - Prodajni sajam proizvoda i usluga učeničkih kompanija iz osam evropskih zemalja biće održan danas, u tržnom centru Delta siti na Novom Beogradu. Kako je najavila Američka agencija za međunarodni razvoj, na tom sajmu će izlagati učeničke kompanije koje okupljaju više od 150 srednjoškolaca.
Sajam će otvoriti direktor misije USAID u Srbiji Majkl T. Harvi i potpredsednik organizacije "Dostignuća mladih jugoistočna Evropa" Oldo Vanous, a prisustvovaće i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.
Ta prodajna manifestacija je deo trodnevnog "Sajma inovacija", koji je organizacija "Dostignuća mladih" organizovala uz podršku Britanskog saveta, kompanije Majkrosoft i USAID.
Namera Sajma je da promoviše preduzetništvo među mladima i pomogne u razvijanju preduzetničkih veština, kako bi se mladima pomoglo da postanu konkurentniji na tržištu rada i lakše nađu posao, te ostvare ekonomsku nezavisnost.
U okviru Sajma inovacija održano je i međunarodno finale takmičenja mladih u preduzetništvu "Veštine u praksi" na kojem su timovi učenika iz jugoistočne Evrope u roku od 24 sata rešavali u vidu predloga biznis plana, praktične probleme iz oblasti preduzetništva koje su im zadali predstavnici kompanije Majkrosoft u Srbiji.
Američka agencija za međunarodni razvoj je navela da je do sada obezbedila više od 600.000 dolara za aktivnosti i primenu programa organizacije "Dostignuća mladih", kako bi omogućila mladim ljudima u Srbiji da steknu praktične veštine neophodne za uspeh u privatnom biznisu i omogućila im veću konkurentnost pri zapošljavanju.