subota 24. april 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Proslava 40 godina Zajednice srpskih klubova u Beču

Proslava 40 godina Zajednice srpskih klubova u Beču

BEOGRAD - Ministar za dijasporu Srđan Srećković u Beču je otvorio manifestaciju povodom proslave 40 godina postojanja Zajednice srpskih klubova u tom gradu, saopštilo je danas ministarstvo za dijasporu.
Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su i predstavnici državnih institucija Austrije, kao i predstavnici bečkog društvenog, političkog i privrednog života, što, po oceni Srećkovića, "dovoljno govori o mestu i ulozi koju je Zajednica srpskih klubova ostvarila u proteklom periodu".
Dosadašnje učešće Srba u javnom životu Austrije, kako se navodi u saopštenju, pokazalo je jasnu opredeljenost za integrisanje srpske zajednice u prijateljsko i otvoreno demokratsko okruženje, ali i za konstruktivno građenje najbližih odnosa saradnje sa matičnom državom.
- Izazov koji je pred nama je dalje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa naše dve zemlje i intenziviranje saradnje srpske vlade i bečke dijaspore koja daje nemerljiv doprinos poboljšanju imidža Srbije koja je čvrsto rešena da bude deo modernog sveta - ističe se u saopštenju.