utorak 23. oktobar 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > RTS: Ne otimamo pare, nek država ukine pretplatu

RTS: Ne otimamo pare, nek država ukine pretplatu

BEOGRAD - Kolegijum Radio-televizije Srbije saopštio je da javni servis ne otima novac od građana i da se ne protivi ukidanju pretplate, ali da traži da se obezbedi rad te medijske kuće i njena samostalnost.

"Što se nas tiče, država može sutra da ukine pretplatu. Neka održavanje javnog servisa u punoj funkciji prebaci na budžet a zakonom zaštiti samostalnost RTS-a", piše u saopštenju Kolegijuma RTS-a.

Kako je ukazano, javni servis voljom države i zbog rđavih i nesprovodivih zakona funkcioniše sa polovinom mogućeg učinka, a uprkos tome je sedam godina zaredom program od najvećeg poverenja građana Srbije.

"Pretplatu nije uveo RTS, već država. Država godinama ne ispunjava svoj deo obaveza o sigurnom i dovoljnom finansiranju RTS-a. Pretplatu ne naplaćuje RTS, već zakonom predviđena državna kompanija. Ni u jednoj od brojnih komisija koje pripremaju predloge novih medijskih zakona, RTS nema svoje predstavnike", podsetio je Kolegijum javnog servisa.

Komentari

milsim da je prica o otimacini zbog repriza i loseg programa. uz to, ako mogu drugi mediji da se finansijraju od reklama, zasto to ne moze i rts, a ako vec prima pretplatu, zasto onda naplacuje reklamni prostor. definitivno bi morali da se odluce kako zele da se finansiraju