nedelja 23. maj 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Evropska smotra srpskog folklora u Brčkom

Evropska smotra srpskog folklora u Brčkom

BEOGRAD - Ministarstvo za dijasporu Srbije saopštilo je da je u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine juče održana 15. evropska smotra srpskog folklora, na kojoj je učestvovalo 30 srpskih folklornih ansambala iz zemalja Evropske unije. Evropska smotra folklora je deo manifestacije pod nazivom "Dani evropskog nasleđa 2010", koja traje četiri dana.

Manifestacija ima takmičarski karakter, a pobednik u folkloru biće proglašen u nedelju, kada je predviđeno da u revijalnom delu programa nastupi grupa Legende. U saopštenju je navedeno da je svečanost na Trgu pravde u Brčkom otvorio pomoćnik ministra za dijasporu Srbije Vukman Krivokuća.

U okviru manifestacije otvoren je i Sajam narodnog stvaralaštva, koji će na Trgu pravde u Brčkom posetioci moći da razgledaju do ponedeljka. Savet evropske smotre će odlučiti kojoj od evropskih zemalja će biti dodeljena uloga domaćina za narednu godinu.
Smotra se održava pod pokroviteljstvom Uneska, a u organizaciji Udruženja za negovanje srpskog kulturno-istorijskog nasleđa "Baštinar" iz Brčkog.