sreda 22. decembar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Đaci sve nasilniji!

Đaci sve nasilniji!

BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS) saopštila je da je napad na profesorku Dvanaeste beogradske gimnazije pokazatelj da je "obrazovni sistem u Srbiji davno urušen i da je nasilje u školama postalo model ponašanja".

Iz Unije ističu da je i pored mnogobrojnih "strategija o smanjenju nasilja" i "psiholoških radionica" nasilje u konstatnom porastu, kao i da "odgovorni ljudi iz vlasti treba da podnesu ostavke zbog onoga što su učinili srpskoj prosveti".

U saopštenju se navodi da su "prosvetni radnici zgroženi onim što je preživela profesorka Dvanaeste beogradske gimnazije Vilma Grebenarević".

Iz Unije upozoravaju da će se povodom tog slučaja oglasiti inspekcijske službe, ali da "huligani ponovo neće odgovarati jer ih štiti najsramniji zakon koji je ikada donet u srpskoj prosveti".

Preksinoć oko 19.30 časova u Ulici Jove Ilića ispred Dvanaeste beogradske gimnazije profesorka stara oko 45 godina je napadnuta i zadobila povredu glave i iščašenje ramena i prebačena je u Urgentni centar.

Komentari

И одговорни у синдикатима треба да поднесу оставке, јер сем прозивања ништа друго нису учинили. Ако им је то једини посао онда боље да их и нема.