utorak 22. jun 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Podnete prekršajne prijave protiv Pinka, RTS i Košave

Podnete prekršajne prijave protiv Pinka, RTS i Košave

BEOGRAD - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) saopštio je da je doneo odluku da se protiv Televizije Pink pokrene prekršajni postupak zbog sadržaja u rijaliti programu "Farma" koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine.

"Nakon ranije intervencije Saveta RRA, Televizija Pink uložila vidljiv napor da program 'Farma' uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera." Odluka o pokretanju prekršajnog postupka, navodi RRA, doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u programu Televizije Pink koja emituje ovaj rejaliti program.

U saopštenju je navedeno da je zbog ovog prekršaja Zakona o radiodifuziji odlučeno da se pokrene postupak i u slučaju emisije "Luda kuća" Televizije Košava. Protiv Radio-televizije Srbije (RTS) RRA će podneti prekršajne prijave zbog emitovanje reklama za pivo, što je nedozvoljeno u vremenskom intervalu od 18.00 do 6.00 časova.

U saopštenju RRA se kaže da je reč o oglasnim sadržajima koji se na RTS emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu. Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Svaka cast. Konacno. Farma je najskandaloznija serija koja je ikada prikazana kod nas.