utorak 21. jun 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Pripadnicima Vojske 75 stanova

Pripadnicima Vojske 75 stanova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac uručio je juče aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske ključeve za 75 novoizgrađenih stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa i najavio da će ove godine u zemlji ukupno biti izgrađeno oko 600 stanova za vojsku.

Nakon podele ključeva i obilaska stanova, Šutanovac je novinarima rekao da se u tom naselju gradi još toliko stanova, a da će od ukupno 600 stanova koji će ove godine biti napravljeni za pripadnike vojske, oko 450 biti podeljeno van Beograda.

Šutanovac je rekao da su rešenja za danas podeljene stanove dobijena još pre deset godina, što dokazuje odlučnost ministarstva odbrane da završava započete projekte koji su dugo godina bili zaustavljeni zbog nedostatka novca.

"Nažalost, kao što znate, finansijska sredstva onemogućila su sve ono što smo imali u planu, ali i dalje radimo kvalitetno i broj stanova koji ćemo izgraditi ove godine biće rekordni u poslednjih dvadesetak godina", rekao je Šutanovac.

On je najavio da će u julu biti podeljen veliki broj stanova pripadnicima vojske van Beograda, a da će već od početka sledeće godina početi da se dele rešenja za stanove izgrađene na prostoru bivše kasarne "4. jul" u Beogradu.

Danas je ključeve od stanova na Bežanijskoj kosi dobilo 36 aktivnih pripadnika vojske i 39 penzionera. Šutanovac je rekao da su među njima i četiri generala, što dokazuje da viši oficiri u vojsci više na rang listama nemaju prioritet u odnosu na vojne službenike.