sreda 20. januar 2010.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Jednoglasno za Mićunovića

Aktuelni predsednik političkog saveta DS postavljen za predsednika Programskog odbora Radio-televizije Srbije

Jednoglasno za Mićunovića

BEOGRAD - Dragoljub Mićunović postavljen je juče za predsednika Programskog odbora Radio-televizije Srbije! Ali nije samo to čudno u izboru novog Programskog odbora nacionalne televizije, već i činjenica da na zvaničnih 18 stolica sedi 19 osoba! Naime, na zvaničnom sajtu Javnog servisa piše da Programski odbor ima 18 članova, ali je na spisku članova 19 ljudi.

U biografskim podacima se navodi da je aktuelni predsednik Političkog saveta Demokratske stranke rođen 1930. godine, znači, stariji od prve televizije koja se pojavila u Srbiji. A prva koja je počela sa radom je TV Beograd, i to davne 1948. godine, dok su prve televizijske emisije koje odgovaraju modernoj definiciji (više od 240 linija) emitovane u Velikoj Britaniji tek 1936. Da je rođen godinu dana ranije - 1929. godine, bio bi svedok i početka emitovanja programa sa talasa Radio Beograda.


Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, kaže da ne vidi da su godine prepreka Mićunoviću da radi ovaj posao.

- On je gotovo jednoglasno izabran za predsednika programskog odbora. Jedini suzdržan glas je njegov. A da podsetim da su za njega glasali i članovi opozicije. Što se tiče članova programskog saveta, po zakonu se bira 19 članova. Od tog broja 12 predlaže RRA, a sedam Skupština Srbije. Ako je tako napisano, verovatno je greška RTS - kaže Karadžić.