Glas Javnosti

Da li će biti nastave u školi "Vladislav Ribnikar"?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve do odluke o Memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole, nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" biće organizovana u postojećoj zgradi, rekla je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Odluka da se u školskoj 2024/2025. godini nastava u OŠ "Vladislav Ribnikar" organizuje u postojećem prostoru, doneta je posle ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi. Anketa je pokazala da 97 odsto roditelja i zaposlenih žele da se nastava odvija u postojećoj zgradi do početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole.

Ministarka Đukić Dejanović je navela i da je vrlo važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan.

- Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal - rekla je Đukić Dejanovićeva.

Govoreći o uspostavljanju Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva 3.maja prošle godine, ministarka je rekla da je formirana Radna grupa "koja će uz konsultacije i širok dijalog predložiti konkretne mere".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR