subota 19. mart 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Solidarnost s narodom Japana

Solidarnost s narodom Japana

BEOGRAD - Građani Srbije ne zaboravljaju šta je solidarnost. Rečima podrške, različitim gestovima, ali i novčanom pomoći, poručuju japanskom narodu da nije sam. Svi mobilni operateri otvorili su broj 2001 na koji se može poslati SMS za pomoć Japanu.

I građani organizuju akcije, pa tako grupa Beograđana poziva sugrađane da u subotu, u 14 časova, dođu na Trg Republike u crvenim i belim majicama i tako pošalju poruku podrške.

Japanska zastava ili japanska devojčica na "Fejsbuk" profilu, još jedan simboličan gest podrške japanskom narodu. Na toj društvenoj mreži za samo tri dana grupa "Solidarnost sa Japanom" okupila je više od 6.500 ljudi. Neki od njih, osim podrške, nude i konkretnu pomoć.

"Imao bih na raspolaganju dvosobnu kuću, šest kilometara od Valjeva. Dao bih je na raspolaganje nekoj porodici iz Japana, ako je to potrebno i moguće! Želeo bih na taj način od sveg srca da pomognem, zato što cenim, poštujem i volim taj narod", poruka je Ilije Jovanova.

"Treba uzvratiti to prijateljstvo koje su i nama oni više puta pokazali, tako da koliko god da smo mi siromašna opština, red je da im pomognemo u ovakvim trenucima", kažu građani Srbije, a pernosi RST.

Sajt RTS-a poslednjih dana je prebukiran komentarima građana. Među njima jedan podseća da su Japanci posle katastrofalnog zemljotresa koji je tu zemlju zadesio i 1995. godine u Kobeu, decu poslali u našu zemlju. Drugari iz Japana opet su dobrodošli, poručuju najmlađi iz Medveđe.

"Mi smo se dogovorili da svako od nas primi dvoje-troje, ako dođu", kaže učenik OŠ "Gornja Jablanica" Andrija Simić.

Građani Srbije ne zaboravljaju da je upravo Japan jedan od najvećih donatora našoj zemlji. Poboljšanu zdravstvenu zaštitu, kvalitetnije obrazovanje, dugujemo toj državi. Bez obzira na trenutnu situaciju, Japan ne odustaje ni od novih investicija!

Komentari

sramota... da se i na ovim stvarima gde ljudi pokazu dobru volju krade.... posaljes jednu poruku oni ti skidaju po 50 din dokle god imas kredita... a sta se desava sa onima koji su na postpaidu? SRAMOTA....