subota 19. mart 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Prijave za moskovski sajam hrane

Prijave za moskovski sajam hrane

BEOGRAD - Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) uputila je poziv privrednicima u Srbiji da se do 15. aprila prijave za učešće na septembarskom sajmu prehrambenih proizvoda Vrld Fud (World Food) u Moskvi.

Kako je saopšteno, firme koje žele da se prijave treba da imaju konkurentan proizvod, adekvatno pakovanje i proizvodne kapacitete za izvoz.

Prošle godine na sajmu u Moskvi predstavilo se devet kompanija iz Srbije koje su ostvarile oko 500 kontakata, a dugoročna očekivana vrednost izvoznih poslova procenjuje se na oko deset miliona evra.

Ove godine, kako je navedeno u saopštenju, Srbija će se šesti put predstaviti sa svojim proizvodima na nacionalnom štandu.

Troškove zakupa izložbenog prostora i izgradnje štanda u celosti snosi SIEPA, saopšteno je.

Preduzeća koja budu učestvovala, kako je navedeno u saopštenju, treba da plate putne troškove, prevoz eksponata, kao i participaciju u iznosu od 105.000 dinara za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

Vrld fud u Moskvi je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već 19 godina održava u Moskvi u sajamskom prostoru Ekspocentar.

Prošle godine na Sajmu je nastupilo 1.266 izlagača iz 58 zemalja, a za četiri dana trajanja posetilo ga je oko 53.000 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su na sajmu pronalazili nove dobavljače.