nedelja 18. decembar 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Mrkonjić obišao radove na Koridoru 11

Mrkonjić obišao radove na Koridoru 11

Najavio raspisivanje tendera za izgradnju još dve deonice - od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga

LAJKOVAC - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je radove na izgradnji dela autoputa između Uba i Lajkovca, na trasi Koridora 11 i izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se obavljaju radovi.

Mrkonjić je na gradilištu u Nepričavi rekao novinarima da je ispunjeno obećanje koje su pre oko mesec dana dali on i predsednik Boris Tadić, prilikom obilaska radova, da će izgradnja te deonice autoputa biti ubrzana, uz angažovanje većeg broja radnika.

Ministar je tom prilikom najavio da će u nardnih mesec dana biti raspisan tender za izgradnju još dve deonice budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine oko 50 kolometara.

"Još dve deonice Obrenovac Ub i Lajkovac Ljig spremne su za realizaciju i očekujem da ćemo u narednih mesec dana već raspisati tender i da će, naravno, naši izvođači dobiti posao", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da je ukupna vrednost radova na te dve deonice oko 250 miliona evra.

Tehnički direktor "Puteva Užice" Leko Korićanac je rekao da radovi na trasi autoputa od Uba do Lajkovaca napreduju dogovorenim tempom, podsetivši da na toj deonici treba da se izgradi 13 mostova od čega sedam velikih.

Korićanac je podsetio da deonicu od Uba do Lajkovaca, u dužini od 12,5 kilometara, grade domaća preduzeća "Putevi Užice" i "Planum" i da je vrednost tih radova oko 8,65 milijardi dinara.