ponedeljak 17. avgust 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Gubi bitku sa državom

PREDRATNA VLASNICA HOTELA „ASTORIJA“, GODINAMA SE BEZUSPEŠNO BORI ZA IMOVINU

Gubi bitku sa državom

Višnja Ninković: Obraćali smo se Direkciji za imovinu, podizali tužbe, međutim, jasno je da oni koji su prodali naše vlasništvo nemaju nameru da reaguju

Beogradski hotel „Astorija“, koji je 6. marta 2009 godine prodat za 230 miliona dinara, pa upola nižoj ceni od procenjene (471,1 milion dinara, prim aut.) konzorcijumu kojim rukovodi firma „Progres AB“ ponovo je u žiži javnosti. Naime, devedesetogodišnja Višnja Ninković, u čijem je vlasništvu „Astorija“ bila do 1948. godine, kada joj je zakonom o nacionalizaciji oduzeta, danas sa svojim sinom ne može normalno da živi čak ni u svom stanu, koji zbog radova na hotelu i cevi koja je napukla sprat iznad, ima svakodnevne poplave! Potpuno slomljeni, u prostoriji punoj vlage, u ulici Milovana Milovanovića na prvom spratu, Ninkovići su nam objasnili da više nemaju kome da se žale.
- Obraćali smo se Direkciji za imovinu, podizali tužbe, međutim, jasno je da ova država koja je prodala naše vlasništvo nema nameru da reaguje. Vidite li vi da oni meni ne daju ni da umrem u miru! Prvo su nam oteli zgradu, a sada nam ne daju ni da ostanemo kao ljudi u njoj. Trideset godina smo ovde... Uveče ne spavam, jer ne znam hoće li mi se šta srušiti na glavu - kaže ova devedesetogodišnja gospođa pokazujući nam poplavljeni plafon dnevnog boravka.
Pored istorije Ninkovića, za ovaj hotel, koji se prostire na 2.602 kvadratnih metara u samom centru prestonice, vezuju se dodatne kontroverze. Od toga zašto je u martu ove godine prodat budzašto, preko pitanja statusa 42 radnika koji su prilikom privatizacije danima štrajkovali dajući podršku nekadašnjim vlasnicima...
- Ne preostaje nam ništa drugo, izuzev da čekamo zakon o restituciji, za koji se još uvek ne zna u kojoj formi će biti donesen. Ovaj zakon o privatizaciji ne samo da je dozvolio da se proda tuđa imovina, već ne pruža nikakvu vrstu zaštite onima koji su tom prilikom ugroženi i oštećeni - kazao je za naš list advokat Đurđe Ninković. - Agencija za privatizaciju ranije je saopštila da mora da postupa po zakonu o privatizaciji, pošto zakon o restituciji, koji bi definisao status nacionalizovane imovine, još uvek nije donet, što podrazumeva da je „Astorija“ sto odsto u društvenom vlasništvu i mora biti privatizovana.   

Komentari

Tako se Demokratska stranka i Boris Tadic zahvaljuju gospodinu Djurdju Ninkovicu, jednom od
osnivaca Demokratske stranke i pvom sekretaru Stranke.
Dok Demokratska stranka nije dobila prostorije za rad sastanci Izvrsnog i Glavnog odbora
odrzavani su u advokatskoj kancelariji gospodina Ninkovica u hotelu Astorija.
Nemerljiv je doprinos gospodina Ninkovica u propagiranju demokratije. Upravo je gospodin Ninkovic najcesce zajedno sa gospodom Kostom Cavoskim i Vojislavom Kostunicom sirom
Srbije na mnogobrojnim tribinama govorio kako ce , kada Demokratska stranka preuzme vlast, biti
odmah donet zakon o restituciji tj. da ce oteta imopvina biti vracena starim vlasnicima, kako ce stampa biti slobodna, kako vise nece biti zabranjivane knjige, filmovi i druga umetnicka dela.
Ali sada su na vlasti neki drugi demokrati - Boris Tadic i Ivica Dacic. Verovatno se pocivsi premojer
Zoran Djindjic prevrce u grobu a gospoda K. Cavoski, V. Kostunica i mnogi osnivaci DS-a i istaknuti clanovi DS-a napustili su DS koja je sada udruzena sa Milosevicevim socijalistima i
ostalom bagrom. Ne samo da nece vratiti oteto nego svim snagama i dalje otimaju i pljackaju.
Dokle ce tako biti?????

Sramota da nasa drzava ne stiti ni najugrozenije stanovnike koji su zasli u dubku starost! Gde drudge u Evropi, u "civilizovanom" svetu, bi drzava dopustila da se rusi krov nad glavom stare bake od 90 godina, i to nad njenom imovinom! Posto nikakvu nadoknadu za denacionalizovanu imovinu nije dobila, onda na moze ni da se seli...bas sramota.

"- Ne preostaje nam ništa drugo, izuzev da čekamo zakon o restituciji, za koji se još uvek ne zna u kojoj formi će biti donesen. Ovaj zakon o privatizaciji ne samo da je dozvolio da se proda tuđa imovina, već ne pruža nikakvu vrstu zaštite onima koji su tom prilikom ugroženi i oštećeni - kazao je za naš list advokat Đurđe Ninković. - Agencija za privatizaciju ranije je saopštila da mora da postupa po zakonu o privatizaciji, pošto zakon o restituciji, koji bi definisao status nacionalizovane imovine, još uvek nije donet, što podrazumeva da je „Astorija“ sto odsto u društvenom vlasništvu i mora biti privatizovana"!!!???

ZBOG OVAKVIH POSTUPAKA OVA VLADA I NJENI CLANOVICE (ALI I SVE ONE BIVSE PRE NJE, OD 2000-TE DO DANAS)MORATI JEDNOG DANA DA ODGOVARAJU KRIVICNO I POLOZE RACUNE O TOME KO JE SMISLIO I IZVEO OVU SRAMOTNU PRIVATIZACIJU NA OCIGLED, ILI JOS UVEK ZIVIH VLASNIKA ILI NASLEDNIKA!!!???TIM L;JUDIMA JE NA RODJENE OCI ODUZETO VLASSNISTVO DVA PUTA !!!PRVI PUT 1941,A DRUGI PUT ETO DANAS,JER SE VLAST OVA NAOVA PRO KOMUNISTICKA,PRAVI LUDA I RASPRODAJE VEC JEDNOM ODZETU PRIVATNU IMNOVINU,PONOVO, KAO SE NISTA NIJE PROMENILO OD 1941 DO DANAS!!!SVINJARIJA I SRTAMOTA IDE NA LICE ONIH KOJI SU NAS "OSLOBODILI" MILOSEVICA,ALI KOJI I DALJE VLADAJU SA NJEGOVIM STILOM ,NACINOM PA CAK I PARTIJOM SPS - DANAS!!!F U J !!!

Dok se sva ukradena imovina ne vrati mozemo svi da sanjamo o EU.

Pa kada su na vlasti Titovi pioniri.Njihove tate i dede su masakrirale i opljackale ovaj narod.Oni i dalje zive po Dedinju i Senjaki i celom gradu u opljackanoj imovini neduznih ljudi.Kako u poslednjem bastionu komunizma u Evropi da se ocekuje da se oteto vrati ljudima.Ali Amerika i Evropska zajednica to zna tako da prospekt od priblizavanja EZ je minimalan.Ovo malo pomoci je zbog zelje da Titoisti daju kKosovo Vojvodinu i sve sto im se potrazi jel oni nemisle o narodu kao ni njihovi ocevi nego samo o lopovluku.