ponedeljak 16. novembar 2009.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Plan za obnavljanje proizvodnje u „Zastavi“

Plan za obnavljanje proizvodnje u „Zastavi“

KRAGUJEVAC - Rukovodstvo fabrike „Zastava vozila“ utvrdilo je plan za obnavljanje proizvodnje koji neće biti operativan dok se ne završi istraga o požaru koji je izbio juče na liniji za proizvodnju „punta“, rekao je juče generalni direktor tog preduzeća Zoran Radojević.
- Postoje varijante za brzo osposobljavanje proizvodnje, ali čekamo da se završi istraga i da imamo detaljnu dijagnozu nastale štete - rekao je Radojević.
Prema njegovim rečima, potrebno je da se sagleda kompletna situacija i svi detalji u vezi sa oštećenjima kako bi se prema tome utvrdile mogućnosti da se premoste problemi i nastavi proizvodnja „punta“.
- Očekujemo da će tokom dana biti završena istraga, posle čega ćemo početi sa raščišćavanjem pogona - rekao je Radojević.
On je naveo da je šteta od požara velika i da je on zahvatio površinu od 700 kvadratnih metara.
Najveća šteta je, međutim, što je blokirana traka u oba pravca, od Lakirnice i Montaže, i proizvodnja je zaustavljena, rekao je on.
U požaru koji je izbio prekjuče u kragujevačkoj fabrici automobila na liniji za proizvodnju „punta“, oštećeni su transporter za prenos školjki iz Lakirnice u Montažu, elektro, mašinske i upravljačke instalacije, a izgorelo je osam školjki za „punto“.   

Ključne reči: