sreda 16. mart 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Milomir Todorović na čelu Garde

Milomir Todorović na čelu Garde

BEOGRAD - Novi komandant Garde Vojske Srbije je pukovnik Milomir Todorović, koji je dužnost rukovođenja tom elitnom jedinicom danas preuzeo od brigadnog generala Gorana Radovanovića.

Svečanoj primopredaji dužnosti u kasarni "Dedinje" prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić, koji je istakao da je velika čast komandovati Gardom.

Miletić je naveo da se na tu dužnost ne dolazi pukim slučajem i da je mogu obavljati samo vrhunski oficiri u potpunosti posvećeni vojničkim vrlinama.

On je pohvalio rad generala Radovanovića na dužnosti komandanta Garde, istakavši njegov doprinos profesionalizaciji i jačanju ugleda Garde i Vojske Srbije u celini.

Miletić je istakao da pukovnik Todorović ima uspešnu vojničku karijeru i da će mu stečena iskustva pomoći na dužnosti komandanta Garde, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

"Očekujem da preuzmete punu odgovornost, ispoljite inicijativu i date maksimum kako bisze doprineli izgradnji sposobnosti Garde", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Pukovnik Todorović na dužnost komandanta Garde stupa s mesta zamenika komandanta te jedinice, dok će brigadni general Radovanović preuzeti dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.

Garda je elitna jedinica Vojske Srbije, direktno potčinjena Generalštabu, a namenjena je zaštiti ličnosti na najvišim državnim i vojnim funkcijama.

U zadatke Grade spada i obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane, kao i odavanje vojnih počasti najvišim inostranim i domaćim državnim i vojnim zvaničnicima.

Pored toga, za potrebe Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, Garda obavlja, između ostalog, i zadatke iz delokruga rada Vojne policije.

Komentari

Konačno - oficirčina i ljudina na pravom mestu! Sve najbolje, komandante!

Pozdrav, uvazeni Komadante.
Neizmerno mi/nam je drago.. verujemo u Tvoje sposobnosi i svakako, osecamo neizmerno poverenje u Tvoju odanost narodu Srbije.
Pozdravlja te "neka druga Garda" iz Berlina.
(V, Lj, M, i Kolja...)