utorak 15. februar 2011.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Nastićima vraćena deca

Nastićima vraćena deca

VAŠINGTON  - Vuku i Verici Nastić, srpskim državljanima iz Kalifornije, vraćeno je njihovo dvoje dece, nad kojima su im američke vlasti oduzele starateljstvo pre osam meseci, pošto je Agencija za brigu o deci odustala od optužbi za zlostavljanje.

"Znali smo da imamo veliku podršku javnosti u Srbiji i medija i diplomatije. Svima smo zahvalni", izjavio je kasno sinoć Tanjugu Vuk Nastić.

Bračnom paru Nastić američka agencija je 8. juna prošle godine oduzela starateljstvo nad decom nakon što su u službenom laptopu oca pronađene fotografije nage dece. Na početku glavnog pretresa, predstavnici agencije su izjavili da odustaju od tužbe i sud se složio da decu odmah treba vratiti roditeljima.

Predstavnici agencije izjavili su da su pregledali sve slike, da su shvatili da je te snimke načinilo dete.

Vuk Nastić je dodao da se deca, osmogodišnji Damjan i šestogodišnja Nastasja, osećaju dobro i da su bila smeštena kod dobre hraniteljske porodice.

Prema njegovim rečima, i advokati su iznenađeni ovakvim ishodom, jer je danas trebalo da počne glavni pretres, a pojavili su se i svedoci tužbe.

Na pitanje da li planiraju da tuže i traže odštetu od države Kalifornije, Vuk Nastić je odgovorio da u ovom trenutku ne planiraju ništa, jer im je najvažnije da su deca, posle osam meseci i šest dana, ponovo sa njima.

On je, ipak, dodao da su tokom tog vremena imali puno troškova, pa će o svemu razmisliti.