Glas Javnosti

SRBI RADILI ZA ALBANCE, NA LAŽNIM DIPLOMAMA ZARADILI 100.000 EVRA! Među uhapšenima policajac, matičari, savetnik u ministarstvu...

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas su na teritoriji Srbije uhapšene dve organizovane kriminalne grupe sa ukupno 17 osoba zbog sumnje da su od aprila 2023. godine do danas izvršili krivična dela falsifikovanje isprave i krivično delo zloupotreba službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Ove grupe su, sumnja se, nabavljali radi dalje upotrebe kao i izrađivali falsifikovana dokumenta  -lične karte, ugovore o poklonu, ovlašćenja, punomoćja za kupoprodaju katastarskih parcela na AP Kosova i Metohije u vlasništvu raseljenih Srba, na koji način su Albancima zainteresovanim za dobijanje državljanstva Srbije na nezakonit način omogućavali prijavu prebivališta, dobijanje državljanstva i lažnih isprava.


Pravili su i falsifikovana svedočanstva, diplome o završenom srednjem, višem i visokom obrazovanju i time kupcima omogućili da koriste ove falsifikovane dokumente kao prave. Oni su napravili oko 400 različitih isprava i zaradili 100.000 evra.

Među pripadnicima ove dve organizovane kriminalne grupe nalaze se i dva matičara, policajac, bivši zaposleni na Megatrend univerzitetu i savetnik u Ministarstvu prosvete.

U toku je pretres na više lokacija, a osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR