četvrtak 11. oktobar 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Na septembarskim računima za struju sve po zakonu

Na septembarskim računima za struju sve po zakonu

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) uradila je sve po zakonu prilikom obračunavanja PDV za račune za struju za septembar, izjavio je danas vršilac dužnosti generalnog direktora EPS Aleksandar Obradović.

On je novinarima na međunarodnom Sajmu ekologije i energetike u Beogradu rekao da je EPS poštovao sve smernice koje je dobio od Ministarstva finansija.
"EPS nije napravio nikakav propust", naglasio je Obradović.
Na računima za struju u septembru uračunat je PDV po novoj stopi iako je povećanje PDV-a sa 18 na 20 odsto stupilo na snagu 1. oktobra.

Obradović je na pitanje zašto struja nije obračunata 30. septembra pre povećanja PDV rekao da je EPS ograničen ljudskim resursima i operativnim procedurama i da ni na koji način ne može u jednom danu da očita sva brojila.
Prema njegovim rečima, EPS razmatra i razgovara o uvođenju novih brojila gde je moguće daljinsko očitavanje utrošene energije.

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović kazala je da pitanje PDV-a za septembarske račune nije u nadležnosti njenog ministarstva već Ministarstva finansija.

Niški Centar za zaštitu potrošača Forum saopštio je juče da je Elektroprivreda Srbije u računima za struju isporučenu u septembru nezakonito uračunala porez na dodatu vrednost (PDV) od 20 odsto i zatražio da to ispravi.