četvrtak 11. oktobar 2012.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Kragujevčani ponovo prave punto

Kragujevčani ponovo prave punto

BEOGRAD - Fijat je odlučio da ponovo proizvodi "punto" u Kragujevcu da bi u Srbiji ponudio jeftiniji automobil, a ne zato što je slaba tražnja za modelom "500L", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

"Cena modela '500L' je oko 15.000 evra i to je ipak mnogo za naše građane, i zato je Fijat odlučio da ponudi i neko jeftinije vozilo po prihvatljivijoj ceni za naše tržište i region", rekao je Ljubić.
Cena modela "punto" ranije je bila počev od oko 6.000 evra.

Kako je naveo, jedini interes Fijata je da građani mogu da kupe jeftinije vozilo i to nema nikave veze da modelom "500L". Ljubić je rekao da su iz Fiata dobili informaciju da je prodaja modela "500L" iznad očekivanja i dodao da je taj model za sada samo na srpskom i italijanskom tržistu, a očekuje se na francuskom i nemačkom, potom i na američkom tržištu.

"Samo pokazatelji sa jednog tržišta, odnosno italijanskog, pokazuju više nego dobre rezultate", rekao je Ljubić.
Kako je dodao, Fijat očekuje tržišno učešće modela "500L" u tom segmentu od oko 10 odsto, odnosno oko 160.000 vozila, a preliminarni rezultati pokazuju da će Fijat taj cilj prebaciti.

"Znači da smo napravili jako dobar i kvalitetan auto, i pogodili ukus kupca", naveo je Ljubić.
Montaža "punta" u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu obustavljena je marta 2011. godine kada je početa instalacija linija za proizvodnju modela "500L". Taj model se izvozi od letos.

Kompanija "Fiat automobili Srbija" najavila je da će od sledeće godine ponovo proizvoditi "punto" u fabrici u Kragujevcu.